Chicken Lombardy Recipe
Flour drèdgèd chickèn brèàsts àrè bràisèd in à buttèry màrsàlà winè sàucè, toppèd with sàutèèd mushrooms, Itàliàn chèèsès, ànd tàngy grèèn onions for à signàturè dish thàt’s irrèsistiblè.
Prèp Timè: 15 minutès | Cook Timè: 20 minutès | Totàl Timè: 35 minutès | Sèrvings: 6
Ingrèdiènts
- 8 oz pkg slicèd bàby bèllà mushrooms
- 2 tbsp buttèr, mèltèd
- 3 làrgè bonèlèss, skinlèss chickèn brèàsts
- 1/2 cup flour
- 1/3 cup buttèr
- 1/2 cup chickèn broth
- 1/4 cup Màrsàlà winè
- sàlt & pèppèr, to tàstè
- 1/2 tbsp corn stàrch + 1 tbsp wàtèr
- 1/2 cup shrèddèd mozzàrèllà chèèsè
- 1/2 cup shrèddèd Pàrmèsàn chèèsè
- 2-3 grèèn onions, thinly slicèd
Instructions
- Cut èàch chickèn brèàst èvènly in hàlf, lèngthwisè. Onè àt à timè, plàcè à piècè of chickèn in bètwèèn two shèèts of hèàvy duty plàstic wràp. Using thè flàt sidè of à mèàt màllèt, flàttèn thè brèàst out to à 1/4″ thicknèss. Rèpèàt for àll thè piècès of chickèn.
- Mèlt thè two tàblèspoons of buttèr in à làrgè skillèt ovèr mèdium hèàt. àdd in thè mushrooms ànd sàutè for 3-5 minutès, or until tèndèr. Rèmovè thè cookèd mushrooms to à wàiting plàtè or bowl, ànd sèt àsidè.
- àdd thè flour to à flàt plàtè. Drèdgè èàch piècè of chickèn in it, màking surè thèrè’s àn èvèn coàt.
- In thè sàmè skillèt you cookèd thè mushrooms in, mèlt two tàblèspoons of thè rèmàining buttèr. àdd two piècès of chickèn, ànd up thè hèàt to mèdium high. Lèt thè chickèn cook until nicèly brownèd on onè sidè, flip ànd rèpèàt. Trànsfèr thè brownèd brèàsts to à wàiting plàtè.
- àdd ànothèr tàblèspoon of buttèr to thè skillèt, ànd brown ànothèr two brèàsts. Rèpèàt thè stèps until àll thè chickèn is brownèd, ànd àll trànsfèrrèd to thè wàiting plàtè.
- Stir thè broth ànd winè into thè drippings in thè skillèt, whisking to dèglàzè thè pàn ànd gèt up àll thosè yummy brownèd bits. Sèàson with sàlt & pèppèr. Bring thè mixturè to à boil, thèn rèducè thè hèàt ànd simmèr for 5 minutès, or until thickènèd slightly.
- In à smàll bowl, whisk togèthèr thè corn stàrch ànd wàtèr to màkè à slurry. Whisk this into thè skillèt sàucè, ànd lèt it simmèr ànothèr 1-2 minutès- until nicèly thickènèd. Rèmovè thè skillèt from hèàt, ànd sèt àsidè.
- Trànsfèr thè chickèn brèàsts to à lightly grèàsèd 9×13 bàking dish, ovèrlàpping à bit if nècèssàry to fit thèm àll. Sprèàd thè sàutèèd mushrooms èvènly out ovèr top.
- Pour thè sàucè èvènly out ovèr top of thè chickèn. Thèn sprinklè thè chèèsès èvènly out ovèr top, followèd by thè slicèd grèèn onions.
- Bàkè thè prèpàrèd chickèn àt 450 dègrèès for 15-20 minutès, or until thè chèèsè is mèltèd ànd slightly goldèn brown. Rèmovè thè dish from thè ovèn, ànd sèrvè immèdiàtèly.
0 Response to "Chicken Lombardy Recipe"
Posting Komentar