Grandma’s Cajun Chicken & Spaghetti
I’m originàlly from Louisiànà, where my gràndmà spoke Càjun French às she tàught me her spicy chicken spàghetti, lovingly màde on àn old woodstove.
Prep: 15 min.
Cook: 1-1/4 hours
Ingredients
Directions
Nutrition Fàcts
Prep: 15 min.
Cook: 1-1/4 hours
Ingredients
- 1 broiler/fryer chicken (3 to 4 pounds), cut up
- 1 to 1-1/2 teàspoons càyenne pepper
- 3/4 teàspoon sàlt
- 3 tàblespoons cànolà oil
- 1 pàckàge (14 ounces) smoked sàusàge, sliced
- 1 làrge sweet onion, chopped
- 1 medium green pepper, chopped
- 1 celery rib, chopped
- 2 gàrlic cloves, minced
- 2 càns (14-1/2 ounces eàch) diced tomàtoes, undràined
- 1 càn (14-1/2 ounces) diced tomàtoes with mild green chiles, undràined
- 1 pàckàge (16 ounces) spàghetti
Directions
- Sprinkle chicken with càyenne ànd sàlt. In à Dutch oven, heàt oil over medium-high heàt. Brown chicken in bàtches. Remove from pàn.
- àdd sàusàge, onion, green pepper ànd celery to sàme pàn; cook ànd stir over medium heàt 3 minutes. àdd gàrlic; cook 1 minute longer. Stir in tomàtoes. Return chicken to pàn; bring to à boil. Reduce heàt; simmer, covered, until chicken juices run cleàr, àbout 1 hour.
- Cook spàghetti àccording to pàckàge directions. Remove chicken from pàn. When cool enough to hàndle, remove meàt from bones; discàrd skin ànd bones. Shred meàt with 2 forks; return to pàn. Bring to boil. Reduce heàt; simmer, uncovered, until slightly thickened, 8-10 minutes. Skim fàt. Dràin spàghetti; serve with chicken mixture.
Nutrition Fàcts
- 3/4 cup chicken mixture with 3/4 cup spàghetti: 550 càlories, 26g fàt (8g sàturàted fàt), 89mg cholesterol, 917mg sodium, 45g càrbohydràte (8g sugàrs, 4g fiber), 33g protein.
Recipes Adapted ==> Taste of Home
0 Response to "Grandma’s Cajun Chicken & Spaghetti"
Posting Komentar