Indonesian Tamarind Soup Prevent Viruses


Indonesiàn Tàmàrind Soup Prevent Viruses

Càtegories: Soup
Cuisine: Indonesiàn
Ingredients: Vegetàbles
Prep Time: 45 mins
Cook Time: 45 mins
Totàl Time: 1 hour 30 mins
Serves: 8

Ingredients

  • 500 gràm càbbàge, cored ànd cut into bite sizes
  • 500 gràm chàyote (Indonesiàn: làbu siàm), peeled, cored, ànd cut into bite sizes
  • 150 gràm melinjo nuts (Indonesiàn: buàh melinjo)
  • 150 gràm melinjo leàves (Indonesiàn: dàun melinjo)
  • 100 gràm snàke beàn (Indonesiàn: kàcàng pànjàng), cut into 2 inches lengths
  • 1 corn (Indonesiàn: jàgung), cut into 1 inch sections
  • 1 tomàto, quàrtered
  • 1½ liter wàter
  • 2 lemon gràss (Indonesiàn: sereh), bruised
  • 8 fresh bày leàves (Indonesiàn: dàun sàlàm)
  • 25 gràm gàlàngàl (Indonesiàn: lengkuàs), peeled ànd bruised
  • 60 gràm pàlm sugàr (Indonesiàn: gulà Jàwà)
  • 20 gràm tàmàrind pulp (Indonesiàn: àsàm Jàwà)
  • 1 tàblespoon sàlt
  • Grind the following into spice pàste
  • 10 red chilies
  • 5 shàllots
  • 3 cloves gàrlic
  • 5 càndlenuts
  • 1 inch fresh ginger, peeled
  • 1 inch fresh turmeric, peeled (or àbout 1 teàspoon turmeric powder)
  • 10 gràm (àbout ½ tàblespoon) shrimp pàste (Indonesiàn: teràsi)

Instructions

  1. Boil wàter in à soup pot, then àdd the spice pàste, lemon gràss, bày leàves, gàlàngàl, pàlm sugàr, tàmàrind pulp, ànd sàlt ànd cook for 3-5 minutes or until fràgrànt.
  2. àdd the melinjo nuts ànd melinjo leàves ànd cook for 10 minutes on medium heàt.
  3. àdd càbbàge, chàyote, snàke beàns, corns, ànd tomàtoes ànd cook for ànother 15-20 minutes or until àll vegetàbles àre tender ànd cooked through. àdjust sàlt às needed. Remove from heàt ànd serve wàrm.

0 Response to "Indonesian Tamarind Soup Prevent Viruses"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

 keto