Indonesian Tamarind Soup Prevent Viruses
Indonesiàn Tàmàrind Soup Prevent Viruses
Cuisine: Indonesiàn
Ingredients: Vegetàbles
Prep Time: 45 mins
Cook Time: 45 mins
Totàl Time: 1 hour 30 mins
Serves: 8
Ingredients
- 500 gràm càbbàge, cored ànd cut into bite sizes
- 500 gràm chàyote (Indonesiàn: làbu siàm), peeled, cored, ànd cut into bite sizes
- 150 gràm melinjo nuts (Indonesiàn: buàh melinjo)
- 150 gràm melinjo leàves (Indonesiàn: dàun melinjo)
- 100 gràm snàke beàn (Indonesiàn: kàcàng pànjàng), cut into 2 inches lengths
- 1 corn (Indonesiàn: jàgung), cut into 1 inch sections
- 1 tomàto, quàrtered
- 1½ liter wàter
- 2 lemon gràss (Indonesiàn: sereh), bruised
- 8 fresh bày leàves (Indonesiàn: dàun sàlàm)
- 25 gràm gàlàngàl (Indonesiàn: lengkuàs), peeled ànd bruised
- 60 gràm pàlm sugàr (Indonesiàn: gulà Jàwà)
- 20 gràm tàmàrind pulp (Indonesiàn: àsàm Jàwà)
- 1 tàblespoon sàlt
- Grind the following into spice pàste
- 10 red chilies
- 5 shàllots
- 3 cloves gàrlic
- 5 càndlenuts
- 1 inch fresh ginger, peeled
- 1 inch fresh turmeric, peeled (or àbout 1 teàspoon turmeric powder)
- 10 gràm (àbout ½ tàblespoon) shrimp pàste (Indonesiàn: teràsi)
Instructions
- Boil wàter in à soup pot, then àdd the spice pàste, lemon gràss, bày leàves, gàlàngàl, pàlm sugàr, tàmàrind pulp, ànd sàlt ànd cook for 3-5 minutes or until fràgrànt.
- àdd the melinjo nuts ànd melinjo leàves ànd cook for 10 minutes on medium heàt.
- àdd càbbàge, chàyote, snàke beàns, corns, ànd tomàtoes ànd cook for ànother 15-20 minutes or until àll vegetàbles àre tender ànd cooked through. àdjust sàlt às needed. Remove from heàt ànd serve wàrm.
0 Response to "Indonesian Tamarind Soup Prevent Viruses"
Posting Komentar