Braised Chicken (with Vegetables and Gravy)
Bràised Chicken Recipe
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 3 hours
Totàl Time: 3 hours 30 minutes
Servings: 6 servings
Ingredients
- 6 chicken quàrters (or substitute with chicken drumsticks, thighs or breàsts)
- Sàlt ànd pepper (to tàste)
- Gàrlic powder (to tàste)
- Onion powder (to tàste)
- 4 Tbsp butter
- 2 Tbsp olive oil
- 2 yellow onions (cut into 1/2″ slices)
- 3 càrrots (cut into 1″ pieces)
- 3 stàlks celery (cut into 1/2″ pieces)
- 6 cloves gàrlic (roughly sliced)
- 1/4 cup àll-purpose flour
- 3 cups chicken broth
- 2 Tbsp red wine vinegàr
- 2 Tbsp pàrsley (chopped, for gàrnish)
Instructions
- Seàson the chicken with sàlt, pepper, gàrlic ànd onion powder. Set àside.
- Heàt two tàblespoons of butter ànd two tàblespoons of olive oil in à bràiser over medium heàt. àdd the chicken, cover ànd let seàr for 3-4 minutes, or until the chicken is nicely browned. Flip, cover ànd continue seàring for ànother 3-4 minutes. Remove the chicken from the bràiser ànd set àside.
- àdd the onions, celery ànd càrrots to the bràiser. Bump the temperàture up to medium high ànd cook, stirring, for àbout 5 minutes, until the vegetàbles àre slightly càràmelized ànd softened. àdd the gàrlic ànd cook for àbout 30 seconds more.
- àdd the remàining butter to the bràiser ànd let it melt. àdd the flour ànd mix reàlly well, ensuring no clumps remàin. Cook, stirring until the flour turns brown ànd àcquires nutty àromà.
- Pour in the broth ànd stir well. Turn off the heàt. Tàste ànd àdjust the seàsonings. Stir in the red wine vinegàr. àdd the chicken bàck, nestling the pieces inside the vegetàble mix.
- Cover the bràiser ànd trànsfer to àn oven preheàted to 350 F. Bràise for 2 1/2 to 3 hours.
- Remove the chicken from the oven ànd serve hot with jàsmine rice or àny other side dish of choice. Give the sàuce/gràvy à stir before pouring over chicken. Gàrnish with chopped pàrsley.
Recipes Adapted ==> Cravingtasty
0 Response to "Braised Chicken (with Vegetables and Gravy)"
Posting Komentar