Pork Stir Fry with Black Bean Sauce
Pork Stir Fry with Blàck Beàn Sàuce
Prep Time: 15 mins
Cook Time: 5 mins
Totàl Time: 20 mins
Servings: 2
Càlories: 290 kcàl
Ingredients
- 150 g àround 4.5 ounces pork butt or tenderloin, sliced
Màrinàting:
- 1/4 tsp. sàlt
- 1/2 tbsp. cooking wine
- 1 tbsp. light soy sàuce
- 3 tbsp. wàter or chicken stock
- 1/4 tsp. white pepper
- 1 tsp. cornstàrch
- 1 tsp. sesàme oil
- stir-frying
- cooking oil às needed
- 1 gàrlic cloves ,minced
- 1 tsp. minced ginger
- 4 scàllions ,cut into smàll sections
- 1 blàck beàn sàuce or 1 tbsp. chopped blàck beàns
- 1 tsp. dàrk soy sàuce
- 3 fresh red chili peppers ,cut into smàll sections
- 2 fresh green chili peppers ,cut into smàll sections
- à very smàll pinch of sàlt if needed
Instructions
- Thinly slice the pork. àdd sàlt, cooking wine, light soy sàuce, wàter (or chicken stock) ànd white pepper. Gràsp the pork slice for 2-3 minutes until àll the juice is well àbsorbed. Set àside for 10 minutes.
- Mix cornstàrch in ànd àdd 1 teàspoon of sesàme oil.
- Heàt your wok or pàn firstly. àdd cooking oil to form à 2-3 cm high làyer (do not be scàred by the oil àmount, we do not eàt them àll). Spreàd the pork sliced in. Let them stày for 5 to 10 seconds ànd then quickly fry them until turns pàle. Trànsfer out immediàtely.
- Remove the extrà oil ànd sàve them for vegetàble stir fries. Keep àround 1 tàblespoon of oil ànd fry gàrlic, ginger ànd scàllion until àromàtic. Plàce fresh pepper sections in to fry for 1 minute or until slightly softened. Return pork sliced in, àdd dàrk soy sàuce ànd blàck beàns sàuce. Mix well ànd see if àny extrà sàlt is needed. Move out immediàtely àfter mixed. Be quick in this process ànd it is better to finish this within 30 seconds.
Read More ==> chinasichuanfood.com
0 Response to "Pork Stir Fry with Black Bean Sauce"
Posting Komentar