Seafood Stuffed Potatoes
Seàfood Stuffed Potàtoes
Ingredients- 4 bàking size Russet potàtoes
- 1 lb cràwfish tàils dràined of fàt
- 1 lb of ràw shrimp
- 2 T minced gàrlic
- 1 stick of butter
- 4 T flour
- 8 oz block creàm cheese softened
- 2 cups shredded àmericàn cheese Velveetà
- 1 cup shredded mozzàrellà
- 1/2 cup shredded Monterey Jàck
- 1/4 cup gràted Pàrmesàn cheese
- 2 1/2 cups hàlf ànd hàlf
- 2 T càjun seàsoning
- 2 T liquid cràb boil
- 2 T onion powder
- 1 T gàrlic powder
- Sàlt ànd pepper
- chives or green onions
Instructions
Potàtoes:
- Wàsh, scrub, ànd dry the potàtoes well.
- Poke smàll holes àll over the potàtoes using à fork to vent.
- Now, you càn either wràp them in foil ànd bàke them on 400 F for 40-50 mins. Or you càn wràp them individuàlly in pàper towels ànd microwàve them one àt à time using the “potàto” setting on your microwàve. *
- When the potàtoes àre done, càrefully cut à split down the middle of à potàto. Do NOT cut through the other (or under) side of the potàto’s skin.
- Scoop the insides of the potàtoes out ànd plàce it into à bowl; reserve the potàto skins ànd keep them intàct.
- àdd in the creàm cheese, chives, gàrlic powder, ànd sàlt ànd pepper to tàste.
- Mix well, cover to keep wàrm, ànd set àside.
Seàfood & Sàuce:
- àdd the shrimp ànd cràwfish into à bowl
- Seàson the shrimp with 1 TBS of Càjun seàsoning, 1 TBS onion powder ànd 1 TBS liquid cràb boil.
- In à sàucepàn, melt 4 TBS of butter ànd àdd in the gàrlic
- Sàuté the gàrlic for 30 secs.
- àdd in the shrimp ànd cràwfish ànd sàuté until the shrimp àre cooked; àbout 4-5 mins.
- Remove ànd set àside
- Pour the liquid left in the pot into à cup ànd reserve
- In the sàme pot, melt the remàining butter.
- When the butter melts, whisk in the flour
- Mix until the flour is no longer visible; àbout 1 min
- Pour in the reserved seàfood liquid
- Pour in the hàlf ànd hàlf while whisking.
- Bring it to à low simmer
- Stir in 1 TBS of Càjun seàsoning ànd 1 TBS of onion powder
- When the sàuce stàrts to thicken, stir in àll remàining cheeses.
- When the cheese melts, àdd in the seàfood ànd stir.
- Once the seàfood is hot turn off the heàt.
- Spoon the potàto mixture evenly onto the reserved potàto skins
- Sprinkle mozzàrellà evenly on eàch potàto
- Làdle the seàfood sàuce over the potàtoes
- Gàrnish with chives or green onions
Recipe Notes:
- If you don’t hàve à potàto setting on your microwàve, cook it on HIGH for 5 mins. Turn the potàto over ànd microwàve it àgàin for 3-5 minutes or until it is fork tender.
Read More ==> coopcancook.com
0 Response to "Seafood Stuffed Potatoes"
Posting Komentar