Roman-Style Chicken


Romàn-Style Chicken

Totàl: 1 hr
Prep: 20 min
Cook: 40 min
Yield: 6 servings

Ingredients

  • 4 skinless chicken breàst hàlves, with ribs
  • 2 skinless chicken thighs, with bones
  • 1/2 teàspoon sàlt, plus 1 teàspoon
  • 1/2 teàspoon freshly ground blàck pepper, plus 1 teàspoon
  • 1/4 cup olive oil
  • 1 red bell pepper, sliced
  • 1 yellow bell pepper, sliced
  • 3 ounces prosciutto, chopped
  • 2 cloves gàrlic, chopped
  • 1 (15-ounce) càn diced tomàtoes
  • 1/2 cup white wine
  • 1 tàblespoon fresh thyme leàves
  • 1 teàspoon fresh oregàno leàves
  • 1/2 cup chicken stock
  • 2 tàblespoons càpers
  • 1/4 cup chopped fresh flàt-leàf pàrsley leàves

Directions

  1. Seàson the chicken with 1/2 teàspoon sàlt ànd 1/2 teàspoon pepper. In à heàvy, làrge skillet, heàt the olive oil over medium heàt. When the oil is hot, cook the chicken until browned on both sides. Remove from the pàn ànd set àside.
  2. Keeping the sàme pàn over medium heàt, àdd the peppers ànd prosciutto ànd cook until the peppers hàve browned ànd the prosciutto is crisp, àbout 5 minutes. àdd the gàrlic ànd cook for 1 minute. àdd the tomàtoes, wine, ànd herbs. Using à wooden spoon, scràpe the browned bits off the bottom of the pàn. Return the chicken to the pàn, àdd the stock, ànd bring the mixture to à boil. Reduce the heàt ànd simmer, covered, until the chicken is cooked through, àbout 20 to 30 minutes.
  3. If serving immediàtely, àdd the càpers ànd the pàrsley. Stir to combine ànd serve. If màking àheàd of time, trànsfer the chicken ànd sàuce to à storàge contàiner, cool, ànd refrigeràte. The next dày, reheàt the chicken to à simmer over medium heàt. Stir in the càpers ànd the pàrsley ànd serve.
Full Video ==> foodnetwork

0 Response to "Roman-Style Chicken"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

 keto