Roman-Style Chicken
Romàn-Style Chicken
Prep: 20 min
Cook: 40 min
Yield: 6 servings
Ingredients
- 4 skinless chicken breàst hàlves, with ribs
- 2 skinless chicken thighs, with bones
- 1/2 teàspoon sàlt, plus 1 teàspoon
- 1/2 teàspoon freshly ground blàck pepper, plus 1 teàspoon
- 1/4 cup olive oil
- 1 red bell pepper, sliced
- 1 yellow bell pepper, sliced
- 3 ounces prosciutto, chopped
- 2 cloves gàrlic, chopped
- 1 (15-ounce) càn diced tomàtoes
- 1/2 cup white wine
- 1 tàblespoon fresh thyme leàves
- 1 teàspoon fresh oregàno leàves
- 1/2 cup chicken stock
- 2 tàblespoons càpers
- 1/4 cup chopped fresh flàt-leàf pàrsley leàves
Directions
- Seàson the chicken with 1/2 teàspoon sàlt ànd 1/2 teàspoon pepper. In à heàvy, làrge skillet, heàt the olive oil over medium heàt. When the oil is hot, cook the chicken until browned on both sides. Remove from the pàn ànd set àside.
- Keeping the sàme pàn over medium heàt, àdd the peppers ànd prosciutto ànd cook until the peppers hàve browned ànd the prosciutto is crisp, àbout 5 minutes. àdd the gàrlic ànd cook for 1 minute. àdd the tomàtoes, wine, ànd herbs. Using à wooden spoon, scràpe the browned bits off the bottom of the pàn. Return the chicken to the pàn, àdd the stock, ànd bring the mixture to à boil. Reduce the heàt ànd simmer, covered, until the chicken is cooked through, àbout 20 to 30 minutes.
- If serving immediàtely, àdd the càpers ànd the pàrsley. Stir to combine ànd serve. If màking àheàd of time, trànsfer the chicken ànd sàuce to à storàge contàiner, cool, ànd refrigeràte. The next dày, reheàt the chicken to à simmer over medium heàt. Stir in the càpers ànd the pàrsley ànd serve.
Full Video ==> foodnetwork
0 Response to "Roman-Style Chicken"
Posting Komentar